073-3735049
Contact 321

עולם הטכנולוגיה המשרדית עבר בשנים האחרונות מהפיכה משמעותית. שירותים שצרכנו משרתים שמוקמו פיזית במשרד שלנו כגון שרתי דואר, תיקיות הקבצים ושימוש בתוכנות המותקנות ברישיון "הולכים ועולים" לענן.

הסיבות למעבר נובעות מטעמים רבים. שניים מהמרכזיים בהם הם:

הקטנה משמעותית במשאבים הארגוניים הנדרשים לטיפול במערך המחשוב בארגון, גישה נוחה למידע מכל מקום וממגוון מכשירי קצה.

מה ההבדל בין גיבוי לאחסון קבצים?cloud backup 03 availability with logoכאשר מדובר במידע הארגוני שלנו, התיקיות והקבצים השמורים בהן, יש למעשה 2 פתרונות עיקריים לשמירת המידע, בעלי תפקוד שונה לחלוטין, שיכולים להתבצע הן בשרת פיזי הנמצא בארגון והן בענן והם: גיבוי ואחסון קבצים.

אך שימו לב להבדל בתפקיד המרכזי בין גיבוי לאחסון - מטרת הגיבוי לייצר לארגון עותק לצורך שחזור במקרה של אובדן מידע בעוד שמטרת האחסון לאפשר לעובדים שימוש מידי.
הבדל מרכזי זה יוצר קשת רחבה של הבדלים בישום השירות. למשל, בדרך כלל פתרונות הגיבוי איטיים יותר מפתרונות האחסון, הן בשמירה עצמה והן בשחזור המידע. הגיבוי קורה בדרך כלל בימים ושעות קבועים מראש. לעומתו האחסון מסונכרן בזמן אמת. כתוצאה מכך, במקרה של שחזור עקב איבוד מידע, יתכן שהמידע החדש שנאגר ממתי שבוצע הגיבוי האחרון פשוט הלך לאיבוד. מצד שני, במקרה של אחסון, איבוד המידע הינו סופי קרי – אם לא בוצע גיבוי במקביל לאחסון ונדרש לשחזר את החומר יתכן שלא ניתן לשחזרו כלל.

פתרונות אחסון שונים כגון Google Drive, DropBox וכדומה, מסופקים בשוק על ידי הספקיות הגדולות לצד פתרונות אחסון ארגונים, מתקדמים יותר, אך עדיין נדירים יותר, הניתנים על ידי חברות המתמקדות בשוק העסקי, שלו צרכים אחרים. גם פתרונות גיבוי מסופקים על ידי מספר לא מבוטל של ספקים, לעיתים אפילו בחינם. גם כאן רבים מהם מתמקדים בשוק הפרטי.

מה ההבדלים ומה מאפשר לנו כל פתרון? table

אני רוצה אחסון וגישה מכל מקום, לדעתי DropBox מספיק לי... אני צודק?
בניגוד לשינוי ולשדרוג שעברו שירותים רבים במעבר לאחסון בענן, הן ברמת הטכנולוגיה והן ברמת התפיסה, השירות הבסיסי ביותר של ניהול ה- File Server - שרת הקבצים המקומי שלנו, לא השתנה משמעותית.
הכוונה היא לאותה מערכת ניהול ושיתוף קבצים שאנו רגילים להשתמש במחשב הארגוני שלנו, על התיקיות והמידע המאוחסן בהן.
כל עוד אנו עובדים בצורה מקומית, שרת הקבצים שלנו מנוהל במשרד בצורה פיזית, ופעמים רבות ישנו איש טכני אשר מאפשר גישה לתיקיות השונות ואף מקנה אפשרויות שיתוף, הגדלת נפחים וכו'.

אך מה קורה כשאנו מנסים לעלות את התיקיות והקבצים לענן?
ניקח מקרה לדוגמה - עסק בינוני, כ-10 עובדים ועמדת מחשב לכל אחד מהם, מעוניין לאחסן את המידע שלו בענן על מנת לחסוך בשרת מקומי ולאפשר לעובדיו לגשת לתיקיות בקלות מכל מקום ומכל סוג של מכשיר קצה. לאחר סקירת האפשרויות והעלויות, בחר העסק בשירות הענן של Dropbox, וכאן המצב התחיל להיות לא פשוט.
איש התחזוקה הטכני פותח חשבון בשירות, ולמעשה כלל העובדים בחברה משתמשים באותו החשבון, זוהי הלוגיקה הבסיסית שבה השירות עובד - לא ניתן לייצר בו משתמשים שונים המופרדים בהרשאות שונות.
מאותו רגע כלל המידע בחברה נגיש לכל העובדים אם נרצה ואם לא, אין לנו אפשרות לבקר את גודל התיקייה שכל אחד מאחסן בענן ובנוסף אין לנו שום אפשרויות אבטחה הנגישות לנו. גם בשירותי ווב, כגון Google Drive ודומים לו הלוגיקה דומה, מקום אחסון אחד המובל על ידי משתמש אחד.

במידה ואותו ארגון ינסה להעביר את אחסון שרת הקבצים שלו לשרת בענן, המקביל לשרת הקבצים במשרד, הוא לרוב יגלה שגם לפתרונות אלו ישנן חסרונות רבים, החל מעלויות יקרות (עלות רישיונות לגישה מרחוק, עלות השרתים וכו') ועד לצורך בידע טכני על מנת לתפעל ולתחזק את השרת. זאת אומרת שאם אין ידע כזה בארגון הוא יידרש להפעיל טכנאי שיבצע זאת.

תפיסה חדשה באחסון שרת קבצים בענן!
כאשר הבנו בוובוקס שקיים מחסור בשוק במענה לעסקים המעוניינים לנהל תיקיית קבצים בצורה נוחה בענן, החלטנו לבנות סט של פתרונות לאחסון קבצים המספק את כל השירותים שהשרת הפיזי הקלאסי היה מאפשר לנו ואף יותר, אך בתצורת ענן מלאה. כל זאת כמובן במקביל לשירותי הגיבוי שכבר משרתים לקוחות רבים.

למגוון המוצרים אשר אמורים לתת מענה משופר לאחסון שרת הקבצים אנו קוראים CFS – Cloud File Server. למעשה עבור משתמש הקצה המעבר הוא שקוף, כפי שהוא אמור להיות במעבר לטכנולוגיית ענן, המשתמש מקבל תיקייה וירטואלית, היא ייחודית עבורו, ואילו מנהל המערכת מקבל כלים התואמים את שרת הקבצים הפיזי, לרבות:

• ניהול משתמשים רבים
• הקצאה ובקרה על השימוש בנפח האחסון
• אבטחה מלאה
• ניהול הרשאות ברמת המשתמש
• שחזור מידע, במידה ומשהו נמחק
• ניהול גרסאות של הקבצים המאוחסנים

בחלק מהפתרונות ניתן לחבר את מערכות ה-CRM וה-Outlook לאחסון בענן ולייצר מענה מלא לשמירת המידע הנכנס לארגון, זוהי תפיסה חדשה לגמרי אשר משדרגת משמעותית את הגישה למידע.

אחסון שרת קבצים? רק אצל המומחים לניהול CFS
לסיכום, הבנו שיש פתרונות גיבוי ופתרונות אחסון ואף את ההבדלים בניהם, ובעיקר גילינו שגם בפתרונות האחסון ישנו מקום לשיפור משמעותי מול הפתרונות המוצעים היום לארגונים.
בחודשים האחרונים התחלנו להתקין תחת מודל CFS את המוצרים אצל מספר לקוחות שלנו, ובתחילת שנת 2015 נשיק את השירות בצורה מלאה.

© 2024. כל הזכויות שמורות לוובוקס שירותי מחשוב ענן. ט.ל.ח.
עוצב על ידי פרומו אסטרטגיה שיווקית ופרסום
X